De afgelopen jaren konden we weinig aandacht besteden aan de jubilea van diverse leden van het Mandoline- en Gitaarorkest Alpenklank Lemiers. Eindelijk hebben we dit op 10 september ingehaald met een grote feestdag met onze jubilarissen, hun naasten en al onze leden. Op die dag hebben we vier mensen bijzonder in het zonnetje gezet.

Vier zeer verdienstelijke jubilarissen

Margot Smulders werd in oktober 1980 lid van onze vereniging. Haar 40-jarig jubileum viel midden in de Corona-pandemie. Daarmee was zij één van de jubilarissen die inmiddels al weer een stuk verder was in haar lidmaatschap. Naast dat Margot al die jaren haar partijen op de mandoline speelde, was zij al heel veel jaren actief binnen het bestuur van onze vereniging. Binnen het bestuur heeft ze meerdere rollen vervuld, waaronder ook die van voorzitter. Bovendien stond Margot altijd klaar als we als vereniging ergens anders acte de présence moesten geven en organiseerde ze zaken mee. Voor onder andere haar inzet in ons orkest mocht Margot een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

Onze tweede jubilaris kwam niet veel later, in januari 1981, bij ons orkest. Hannie Niesten speelde sindsdien eveneens de mandoline, wat ze de jaren daarvoor ook al bij een ander orkest in Vaals had gedaan. Al snel trad ook Hannie toe tot het bestuur. Vele jaren vervulde ze trouw hierin de rol van penningmeester. Na 25 jaar als penningmeester besloot Hannie een aantal jaren geleden dat het tijd werd om op dit vlak wat rustiger aan te doen. Zij besloot zich niet meer verkiesbaar te stellen voor het bestuur. Tot de dag van vandaag was Hannie echter een trouwe bezoeker van onze repetities. Ze steunde de vereniging onverminderd door haar bijdrage te leveren aan elke activiteit die we als vereniging ondernamen. Ook zij mocht een aantal jaren geleden voor al haar inzet binnen onze en andere verenigingen een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Nummer drie, Thijs Zenden, werd in maart 1979 als jongeling dirigent van ons orkest. Deze rol vervulde hij bijna 25 jaar, waarna hij benoemd werd als ere-dirigent. Zijn muzikale loopbaan leidde hem verder naar andere muziekverenigingen in de Harmonie- en Fanfarewereld, waarin hij nog steeds actief is als dirigent. Al die jaren bleef hij echter ook ons orkest trouw en volgde onze ontwikkeling op de voet. Altijd als toehoorder bij onze concerten en regelmatig als dirigent van één van onze gastverenigingen. Bovendien steunde hij ons met al zijn ervaringen en netwerken binnen de muziekwereld door gevraagd en ongevraagd ons van advies te voorzien. De 40 jaar waren bij hem dus al weer een hele tijd verstreken en inmiddels was hij al goed op weg naar het volgende jubileum. Toch wilden we op 10 september zeker ook bij zijn jubileum stilstaan.

62-jarig lidmaatschap…

Onze laatste jubilaris overtrof alle anderen met haar gouden lidmaatschap. Ingrid Otte-Spronk werd in maart 1961 opgenomen als lid van het orkest. Meer dan 50 jaar bleef ze actief als spelend lid op de mandoline. In die jaren was Ingrid bij vrijwel elke uitvoering en elke repetitie aanwezig. Ze maakte als muzikant veel concoursen en festivals in binnen- en buitenland mee, zag een viertal dirigenten komen en gaan en ook een veelvoud van medemuzikanten. Een aantal jaren geleden merkte Ingrid dat ze helaas niet meer zo intensief kon spelen en besloot ze te stoppen als spelend lid. Ze bleef de vereniging echter trouw en was sindsdien erelid van Mandoline- en Gitaarorkest Alpenklank. Voor haar inmiddels 62-jarig lidmaatschap hebben we haar op 10 september extra in de schijnwerpers gezet.

Liefst hadden wij aan dit rijtje jubilarissen ook nog een ander lid in het zonnetje gezet, want ook het 40-jarig jubileum van Lydia Köster viel juist in de Corona-tijd. Helaas konden we dit met haar niet meer inhalen, nadat zij ruim 2 jaar geleden ons plotseling veel te vroeg ontviel. Haar en alle andere overleden leden van onze vereniging hebben we op 10 september in onze oprichtingsmis, voorafgaand aan de feestdag, herdacht.

Het bestuur van ons orkest bedankte deze vier bijzondere mensen van harte voor al hun inzet en trouw aan onze vereniging. We hopen dat we er met zijn allen een heel bijzondere en leuke dag van hebben gemaakt.

- Advertentie -
Vorig artikelHerdenking bevrijding Noorbeek in de Pley op dinsdag 12 september
Volgend artikelZonnige Toekomst: Valkenburg en Gulpen-Wittem Subsidiëren Groen Energieproject

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in