Het Sinterklaascomité in Gulpen organiseerde sinds jaar en dag voor alle kinderen van het dorp een mooie intocht van Sint en zijn Pieten. Die werden daar altijd zo blij van dat zij daarna in de voormalige zaal van café Paddock in de Dorpsstraat uit dankbaarheid de kinderen trakteerden op cadeautjes en lekkernijen. Dat feest is dit jaar helaas niet doorgegaan.

Vorig jaar gooide corona voor het eerst roet in het uitdelen van al dat leuks en lekkers. In de herfst staken het Sinterklaascomité en de altijd actieve lokale ondernemersvereniging SPKG de koppen bij elkaar om er daarom dit jaar een extra mooie happening voor de Gulpense kinderen van te maken. Sint en de Pieten appten al snel dat ze heel graag naar Gulpen wilden komen. Meteen werd een datum in het Boek van Sinterklaas vastgelegd: zaterdag 27 november. De Pieten sprongen van blijdschap een extra dansje, waarbij Piet Krakkemik zijn enkel weer eens blesseerde. Maar ook dat kon de pret niet drukken, want hij was dat toch al gewend.

Eind oktober lag het draaiboek al klaar. Sint zou eerst in een koets door het al zo mooi verlichte Gulpen rijden. Daarna zouden alle kinderen in de overdekte Passage hun zelf gemaakte schoentje van de PLUS-actie terugkrijgen, natuurlijk  gevuld met verrassingen. En SPKG zou Sinterklaas sponsoren om nog een extra cadeautje voor elk kind mogelijk te maken. Ook de fotoshoots met Sint en Pieten waren al gepland. Maar helaas kwam vorige week uit het gemeentehuis het begrijpelijke advies om de intocht niet door te laten gaan. Hopelijk kunnen we er volgend jaar een driedubbel feest van maken. Gelukkig appte de Hoofdpiet dat komende week tot en met pakjesavond alle geplande bezoeken in en op de huizen in Gulpen wel doorgaan. Zeker als de Hulppieten het wijze besluit nemen cadeautjes vooral lokaal te kopen. 

- Advertentie -
Vorig artikelIn gesprek met college Gulpen-Wittem
Volgend artikelNut en noodzaak van wildspiegels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in