Door toenemende verkeersdrukte worden er steeds meer wilde dieren aangereden. De meeste ongevallen gebeuren in de ochtend- en avondschemering. Wildaanrijdingen zorgen voor veel dierenleed. Het aangereden dier sterft ter plekke of vlucht zwaargewond het bos in. John Roebroeks van Wildbeheereenheid (WBE) Savelsbos vertelt:

Wat doet de WBE?

“De WBE bewaakt op lokaal niveau o.a. de groei van het wild en brengt in kaart waar vaker wildaanrijdingen zijn. Wij zorgen voor preventie zoals het plaatsen van paaltjes met wildspiegels (wildreflectoren). De wildspiegels staan langs de weg en werken als afschriksysteem voor groot en klein wild.”

Hoe voorkom je een wildaanrijding?

“Helaas worden de wildspiegels regelmatig gestolen. Dat is triest want juist deze paaltjes zorgen ervoor dat het wild niet de weg op rent. Het is belangrijk dat u vooral in bosrijk gebied zoals het Savelsbos alert bent voor overstekend wild. Pas uw snelheid dus aan.”

Wat kan ik doen bij een wildaanrijding?

“Meld elke aanrijding met een wild dier bij de politie, ook als het dier doorloopt! Blijf indien mogelijk op de plek totdat de politie ter plaatse is.”

Voor meer informatie: www.wbe-savelsbos.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelDoor corona geen Sinterklaasintocht in Gulpen
Volgend artikelLeerlingen basisschool Maurice Rose planten Nederlandse Tiny Forest naast hun school in Margraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in