Gulpen-Wittem dringt er bij de provincie op aan om ruimere bouwmogelijkheden toe te staan rond de kippenfarm Vrij & Blij, gelegen in de kern van Reijmerstok.

De familie Gerrekens heeft haar pluimveebedrijf al geruime tijd te koop staan. Bewoners van Reijmerstok hebben het verzoek bij de gemeente ingediend om het complex aan te kopen en daar huizen te bouwen. Er is een aanzienlijke vraag naar betaalbare woningen in het dorp, maar de mogelijkheden voor bouwprojecten zijn beperkt in Reijmerstok.

Financiële uitdaging

Wethouder Piet Franssen acht dit verzoek financieel onhaalbaar. De vraagprijs voor de kippenfarm bedraagt anderhalf miljoen euro, maar volgens hem blijft het daar niet bij: “Reken voor de sloop van de gebouwen nog maar op een miljoen euro. En vervolgens moeten we daar infrastructuur aanleggen. Dan zitten we al snel op drie miljoen.”

Franssen voorziet dat de investering niet terugverdiend kan worden enkel door woningbouw op het bedrijfsterrein aan de Reijmerstokkerdorpsstraat. Hij stelt dat het project alleen haalbaar is als ook de weilanden rond de kippenfarm bebouwd mogen worden, iets wat momenteel niet is toegestaan. Hij hoopt echter dat de provincie daar alsnog toestemming voor verleent.

Aankoopbesluit

De gemeenteraad heeft recent ingestemd met een motie van Fractie Franssen om geld beschikbaar te stellen voor de aankoop van panden en grond. In de komende jaren komen meerdere boerderijen vrij die geschikt zouden zijn voor woningbouw. Volgens fractievoorzitter Quinn Quadvlieg is er een grote vraag naar woningen: “Op dit moment is slechts één woning te huur voor onder de 900 euro.”

- Advertentie -
Vorig artikelNieuwe bestemming voor Ewout Genemans: Na Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Rotterdam nu ook Maastricht in de schijnwerpers
Volgend artikelTwee showgroepen in the spotlights: danceteam Vijlen werkt aan de toekomst 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in