Op 4 november 2023 zal tijdens het jaarlijkse Ceciliafeest enkele verdienstelijke jubilarissen in het zonnetje zetten. Het zijn Mario Moonen – 25 jaar lid van de fanfare, en vaandeldrager Mario, die ook al 25 jaar lid van de fanfare is. Toen hij bij de fanfare begon, in 1998, was hij 10 jaar lid van de schutterij van Noorbeek. De fanfare had in die tijd een drumband waarvan het ledenaantal terugliep. Onder leiding van instructeur Math Jongen kreeg Mario met nog drie anderen les op de trommel. Na een jaar bij de drumband bleek echter de trommel toch niet Mario’s ding te zijn.

Er wordt meestal gezegd dat Mario de opvolger is van Leo Dodemont, maar dat is niet helemaal juist. Na Leo Dodemont droeg namelijk Roger Linckens een jaar het vaandel. Toen deze ermee stopte, zag Mario een kans om als vaandeldrager toch lid te blijven van de fanfare. Met Mario voorop moest de fanfare in het begin flink doorlopen om hem bij te houden, want hij was gewend aan het tempo van de schutterij en dat lag hoger dan dat van de fanfare.

Voor Mario is het dragen van het vaandel iets wat hij leuk vindt en met trots doet. Er mag dan ook niemand zonder toestemming aan ‘zijn’ vaandel komen.

Dion Kowalski – 25 jaar muzikant
Dion startte op 10-jarige leeftijd op trombone bij Bas Schobbers. Daarnaast kreeg hij regelmatig les van Harry Ries. Zijn eerste vereniging was Harmonie St. Cecilia Eygelshoven, later werd hij ook lid bij Harmonie St. Aemeliaan te Bleijerheide. Dion wist al op zeer jonge leeftijd dat hij beroepsmuzikant wilde worden. Om zijn eerste eigen trombone te bekostigen, bracht hij als jonge jongen wekelijks het Zondagsnieuws rond. Om ervaring op te doen, ging hij op jonge leeftijd al uithelpen bij verschillende verenigingen.
Na de middelbare school startte Dion op het Conservatorium van Maastricht en studeerde hij bij Harry Ries. Tevens volgende hij bijvak Jazz-trombone bij Jack Coenen en speelde hij in de bigband van het Conservatorium. In deze periode maakte hij deel uit van het Ricciotti Ensemble Amsterdam, waarmee hij mooie reizen maakte naar o.a. Aruba, Curaçao en Cuba. Later volgde hij ook nog trombonelessen bij Prof. Uli Flad in Keulen en recentelijk nog bij trombonisten van de Wiener Philharmoniker en Symphoniker te Wenen.

Al tijdens zijn studie startte hij als beroepsmuzikant bij Defensie. Eerst bij de Luchtmacht, later stapte hij over naar de Landmacht. Daar is hij nu nog steeds onderdeel van de “Fanfare Bereden Wapens”, gelegerd te Vught. Naast het verzorgen van de muziek voor het Koninklijk Huis en tijdens militaire ceremonies, geven zij o.a. veteranenconcerten door het hele land en verzorgen ze taptoes in binnen- en buitenland (o.a. Hongkong, Kazachstan, Amerika).

Naast zijn werk bij defensie is Dion actief als muzikant, docent en tot voor kort dirigent van Harmonie St. Martinus uit Vijlen. Hij is onderdeel van het trombonekwartet Slide Consort en coverband 10Feetup. Daarnaast is hij, sinds het moment dat hij in Slenaken is komen wonen, actief als trombonist bij Fanfare Berg en Dal, lid van de jeugd- en muziekcommissie en dirigent van het jeugdgroepje. Regelmatig verzorgt hij partijenrepetities voor de trombones en ander zwaar koper.

- Advertentie -
Vorig artikelWafelverkoop voor de Wensulance op Hubertusmarkt voor Wensulance
Volgend artikelKDO Mechelen presenteert  klucht “E Medje vör te klauwe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in