Op zondag 19 november viert harmonie St. Catharina Lemiers haar 125-jarig verenigingsjubileum. De harmonie kent een rijke geschiedenis en heeft in al die jaren een belangrijke rol vervuld voor de gemeenschap van Lemiers en daarbuiten. Harmonie St. Catharina is tegenwoordig een kleine muziekvereniging met trouwe leden die al vele jaren aan de verenging zijn verbonden. Dit blijkt ook uit het feit dat gelijktijdig met het verenigingsjubileum ook 6 leden hun verenigingsjubileum vieren: te weten Frans Starmans die al 60 jaar verbonden is aan harmonie St. Catharina Lemiers en Astrid Pelzer, Ed Klein, Egon van der Meulen, Pedro Huits en Thijs Zenden, die allen 50 jaar lid zijn van de harmonie.

De harmonie kan in dit jubileumjaar al terugkijken op 2 geslaagde evenementen: namelijk het Jubileumconcert op 27 mei en het optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine op 13 oktober. 

Programma feestdag zondag 19 november

Op zondag 19 november start de Feestdag van de harmonie om 11.15 uur met een eucharistieviering in de St. Catharinakerk in Lemiers. De Heilige Mis zal muzikaal worden opgeluisterd door het saxofoonkwartet Saxfriends`23 bestaande uit Jörg Olischlager, Wilbert Lumeij, Astrid Crutzen en Joris Lumeij. Aansluitend zullen de jubilarissen samen met hun familieleden en de overige leden van de harmonie in verengingslokaal Café Oud Lemiers het feest voorzetten. Daarbij worden eerst de jubilarissen intern gehuldigd en in het zonnetje gezet.  Van 14.00 tot 15.00 uur houden de 125-jarige harmonie en de 6 jubilarissen een receptie. Hiervoor zijn alle inwoners van Lemiers, de Lemierser verenigingen en de zusterverenigingen van harte uitgenodigd. Na de receptie vindt nog een gezellig samenzijn plaats dat muzikaal wordt omlijst door de kapel Okki7+1 onder leiding van Marcel Jungen. Voor harmonie St. Catharina en veel Lemiersenaren zal deze dag ook een emotionele lading hebben, omdat het waarschijnlijk de laatste keer is dat een groot feest in Café Oud Lemiers gevierd zal worden. Een reden te meer om er een fantastische feestdag van te maken.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand Bier verlaat Wijlre: nieuwe brouwlocaties en toekomstplannen onthuld
Volgend artikelIn Gasterij Berg en Dal: Kerstdiner ‘Samen Onderweg’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in