Honderden bruikleen computers voor leerlingen

Onderwijsstichting MOVARE geeft bijna 400 computers in bruikleen aan leerlingen die niet over een laptop, tablet of computer kunnen beschikken. Sinds de scholen-sluiting ligt de focus op digitaal onderwijs en de mogelijkheden om daar als leerling aan deel te nemen. Online onderwijs kan alleen maar slagen als leerlingen toegang hebben tot de middelen die daarvoor nodig zijn. Voor kinderen die thuis niet over een computer kunnen beschikken zijn allerlei initiatieven gestart zodat ook deze kinderen apparatuur krijgen en deel kunnen nemen aan digitaal onderwijs. Met dank aan het nauwe contact tussen bestuurders Kiki Huijnen en Ryszard Kruszel met de lokale overheid en stichting Leergeld, hebben de gemeenten Landgraaf, Heerlen en Kerkrade toestemming gegeven om voor 300 kinderen een device te bestellen.

Chromebooks in bruikleen
De schooldirecteuren van de 46 MOVARE-scholen gaven aan welke kinderen op hun school hiervoor in aanmerking komen. MOVARE bestelde vervolgens afgelopen vrijdag 300 Chromebooks. Die zijn direct na het weekend bij het MOVARE-bureau afgeleverd en klaargemaakt voor gebruik. Maandagmiddag haalden directeuren de Chromebooks op en werden de apparaten vervolgens afgeleverd bij de leerlingen. De Chromebooks zijn door MOVARE aan de ouders in bruikleen gegeven.

75 extra laptops
Ook een aantal leerlingen van basisschool De Vlieger in Hoensbroek en Taalschool De Werelddelen in Heerlen kunnen inmiddels digitaal aan de slag. De schooldirectie heeft het Jeugdeducatiefonds bereid gevonden om 75 laptops ter beschikking te stellen voor deze leerlingen. Ook deze laptops worden via MOVARE aan de leerlingen in bruikleen gegeven.

- Advertentie -
Vorig artikelAdvies: Regelmatige aandacht en mobiliteit Lange stilstand voor auto niet al te ‘gezond’
Volgend artikelFotoboek laat glorietijd van de Limburgse auto- en motorsport herleven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in