“Ik kijk er altijd enorm naar uit, want december is ook de maand waarin ik jarig ben” – Lotte Meulenberg aan het woord

Nu we daadwerkelijk in de tweede coronagolf zitten lijkt er nog een hernieuwde golf in het leven geroepen te zijn. Precies 5 jaar geleden, iedereen kan het zich nog herinneren: de vreselijke nacht van vrijdag 13 november 2015. Een vrijdag de dertiende om nooit te vergeten. Vijf aanslagen in de Franse hoofdstad, 131 doden, en meer dan 350 gewonden. Nu, 5 jaar later was het wéér raak. Dezelfde beweging, dezelfde opeising. Parijs werd opnieuw opgeschrikt door een aanslag op een onschuldige leraar. Vervolgens een terreuraanslag bij een kerk in Nice, en deze week was het ook raak in Wenen. Verschrikkelijk. Waar IS als staat afgeschreven leek te zijn, broeit het nu verder als organisatie met aanhang. Dat het als kalifaat niet meer actief is, komt door de goede aanpak van de afgelopen jaren, maar dat het nu als organisatie weer actiever lijkt te worden, komt door een bepaald vacuüm wat is ontstaan. De hele wereld is even met iets anders bezig: het coronavirus, en dat geeft de organisatie de kans om even op adem te komen.

Iemand die de laatste terreurontwikkelingen (helaas) ook goed meekreeg was Lotte Meulenberg (11) uit Banholt. Lotte volgt het laatste nieuws meestal via de TV, maar mocht dat niet zo zijn, dan weten haar ouders haar altijd bij te praten. Zeker de aanslag op de leraar in Parijs is haar bijgebleven en roept enorm veel vragen bij haar op: “Ik kan maar niet begrijpen hoe mensen zoiets in hun hoofd krijgen. Het is echt vreselijk wat door die mensen allemaal gebeurt, en dat ook nog voor onzinnige dingen.” En zo beschrijft Lotte precies het gevoel dat bij velen naar boven zal komen. Lotte blijft het een apart jaar vinden. Een spannend jaar, want ook zij mocht in 2020 voor het eerst naar de middelbare school. Op de geweldige woorden van haar dorpsgenoot uit de uitgave van vorige week had ze niet veel aan te merken. In Banholt is het gewoon goed vertoeven, ook volgens Lotte. Hoe het de eerste maanden in AHB1, (de Atheneum/Havobrugklas) ging? “Super! Ik moet eerlijk toegeven, het is wel een hele verandering maar tot nu toe heel erg leuk!” Wat ze het allerleukste vond? “Dat zijn toch echt de nieuwe mensen die ik allemaal leer kennen, zoiets vind ik echt verrassend.”

De “sjiekste” vakken? “Geschiedenis en Nederlands! Maar dat kan ook wel door de docenten, dhr. Stal en mevr. Lanters komen, haha!” De uurtjes van levensbeschouwing duren daarentegen volgens haar het langste, maar als die ook voorbij zijn, heeft Lotte nog genoeg leuks op de planning staan: “Na school vermaak ik mij voornamelijk met handballen bij HV Margraten en zwemmen bij MZPC Mosaqua in Gulpen. Ik mag van geluk spreken dat we nu nog mogen trainen, maar dat de wedstrijden niet doorgaan is echt super jammer. Maar ja, beter iets dan niets.” Naast het actievere werk volgt ze ook iedere week tekenles, dus voor het perfecte zelfportret zijn we bij Lotte aan het juiste adres! Of ze al last heeft van kerstkriebels? “Hmm, een beetje. Ik kijk er altijd enorm naar uit, want december is ook de maand waarin ik jarig ben. Maar ik zit nu niet al kerstmuziek te luisteren of zo,  haha!” Nee, doe Lotte maar de traditionele Top-40, met van alles wat. “Dat past ook wel bij mij, en een tikkeltje onhandigheid, haha!”

Over hoe we haar in de toekomst mogen herinneren is ze vrij duidelijk: “Hopelijk als een aardige meid! Maar voornamelijk als dierenarts, want dat lijkt me echt heel gaaf om te worden!” Een goede start op de middelbare school kan daar alleen maar positief aan bijdragen, dus die is al in de pocket. Voor nu hoopt ze dat alles snel weer normaal wordt. Zowel op het gebied van Corona, maar ook wat betreft alle andere vreselijke gebeurtenissen. Of de terreurdaden haar bang maken? “Nee, dat gelukkig niet. Zolang mijn vrienden en familieleden maar niks overkomt. Maar dat hoop ik natuurlijk ook voor alle andere onschuldige mensen!”

- Advertentie -
Vorig artikelLeerlingen van basisschool De Triangel en SBO Bernardus voorlopig thuis
Volgend artikel“Banholt is bruisend!” – Joep Essers aan het woord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in