De Kunstwacht is recentelijk weer aan het werk geweest in de gemeente Eijsden-Margraten. Elk jaar onderhouden zij meer dan 50 kunstwerken in de openbare ruimte binnen de gemeente. Dit zijn zowel oudere kunstwerken als hedendaagse kunstwerken. Bijvoorbeeld het kunstwerk ‘Sjeng Duijsens’ door Richard Bertels. Sjeng inspireerde architect Bertels door zijn tomeloze inzet om zijn boerderij zoveel mogelijk in de originele staat te behouden. En zo zijn er meerdere kunstwerken die het boerenleven symboliseren. En volgens de gemeente sluit dat mooi aan op het Cittaslow gedachtegoed, waarbij het gebruik van lokale producten gestimuleerd wordt.

Langs kunst en cultuur in Eijsden-Margraten

Kunst is meer dan alleen iets om naar te kijken. Zo is er ook een (wandel) fietsroute die de kunstwerken in de gemeente én de verhalen erachter in beeld brengt. ‘Langs kunst en cultuur in Eijsden-Margraten’ is een fietsroute die toeristen leidt door authentieke dorpskernen. De vele kunstwerken onderweg vertellen elk een verhaal over de streek.

Door het onderhoud blijven de kunstwerken in de gemeente in goede staat zodat inwoners en bezoekers nog lang van al dit moois kunnen blijven genieten!

- Advertentie -
Vorig artikel“Kunst en cultuur, dat heb ik altijd al te gek gevonden!” – Helene Rulkens aan het woord
Volgend artikelOver het “nieuwe” Onze Vader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in