Het dal van de Selzerbeek is een bijzonder dal. Als je er ooit geweest bent, blijft het karakteristieke landschap met de Sneeuwberg, de abdij van Mamelis en de wijngaarden op de Kruisberg in je geheugen gegrift. Het dal is een ‘Landmark’, meer dan welk ander Limburgs beekdal dan ook.

Er is nog nooit een boek gepubliceerd over het Selzerbeekdal als geheel. Drs. Leo (L.J.J.) Tillmanns uit Holset heeft in een binnenkort te verschijnen boek een vlot leesbare beschrijving gegeven van dit bijzondere stukje Limburg. De loop van de beek en haar zijbeken vormen de rode draad. Voor inwoners van het Vaalser Quartier, Vaals, Lemiers, Wolfhaag, Holset, Harles, Mamelis, Vijlen, Nijswiller, Wahlwiller, Partij en Wittem een interessant presentje als couleur locale. Daarnaast komen allerlei aspecten van het landschap en bijbehorende verhalen aan bod.

Rijk geïllustreerd

De beschrijving is geïllustreerd met rijk beeldmateriaal: meer dan 300 foto’s en kaarten. Ook is er gebruik gemaakt van Google Earth waarmee driedimensionale landschapsbeelden gemaakt zijn. Daarmee wordt de opbouw van het beekdal verhelderend in beeld gebracht. De inhoud is tot stand gekomen met behulp van waardevolle adviezen vanuit de lokale heemkundeverenigingen. Het boek met harde omslag bevat ongeveer 130 pagina’s in kleurendruk op A4 formaat.

Verkoop via voorintekening

De uitgave verschijnt in het voorjaar van 2024 en wordt per voorintekening verkocht. De namen van degenen die inschrijven op de eerste oplage worden desgewenst in het boek vermeld. U kunt intekenen vóór 31 december door een mail te sturen naar selzerbeekdal@hotmail.com . Daarna ontvangt u meer informatie. Voor persoonlijk contact met de auteur: leo.tillmanns@ziggo.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelHanzon Vocaal bedacht nieuwe, creatieve formule kerstconcert
Volgend artikelKerstmuziek van muzikanten Harmonie Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in