Roda JC huurt doelman Jan Hoekstra voor één seizoen van FC Groningen

Roda JC Kerkrade heeft zich versterkt met de diensten van Jan Hoekstra. De doelman komt op huurbasis over van FC Groningen en tekent in Kerkrade een verbintenis voor één seizoen.

Hoekstra (22) keept al zijn hele carrière in het Hoge Noorden. De talentvolle doelman kiest bewust voor een avontuur in een andere uithoek van Nederland; te weten Kerkrade.

“Op mijn leeftijd moet ik wedstrijden spelen om mezelf te blijven ontwikkelen. Bij FC Groningen is Sergio Padt de onbetwiste nummer één. Het uitzicht op speelminuten en de daarbij horende ontwikkeling is op dit moment bij FC Groningen minimaal. Toen Roda JC zich bij mij meldde hoefde ik niet lang na te denken. Een club met een enorm trouwe achterban én een club die bij mijn persoonlijke ambities past. Ik kijk er enorm naar uit om bij Roda JC het doel te mogen verdedigen.”

Jan Hoekstra

Jeffrey van As, technisch directeur Roda JC: “Jan is een grote, talentvolle doelman die tevens over goede voetballende kwaliteiten beschikt. Hij speelde reeds voor Oranje Onder 21 en Oranje Onder 19. Wij hopen dat hij hier een succesvolle ontwikkeling gaat doormaken zodat wij, maar ook hijzelf daar de vruchten van gaat plukken.”

Hoekstra heeft zich zaterdag in het hotel in Hannover waar de selectie verblijft voorgesteld aan zijn teamgenoten en stafleden. Vanaf dinsdag sluit hij aan bij de groepstraining van Roda JC. Hoekstra zal zijn wedstrijden bij Roda JC gaan afwerken met het rugnummer 1.

- Advertentie -
Vorig artikelVei­lig moun­tain­bi­ken in Zuid-Lim­burg
Volgend artikelCorona-app Coronamelder nu al te downloaden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in