Samen lokale ondernemers overeind houden

Lokale ondernemers maken zich grote zorgen over de gevolgen van de coronacrisis, blijkt uit de meldingen die bij MKB-Limburg binnenkomen. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en MKB-Limburg roepen Limburgers daarom op om lokaal te kopen. Ondanks de tegemoetkomingen van de overheid voor ondernemers, zal het voor veel van hen spannend blijven. Dat zegt Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg. „Hoe langer de quarantaineperiode in ons land duurt, hoe spannender het wordt.” Toch is er volgens haar een oplossing, die een grote groep ondernemers overheid zal houden. „En dat is met z’n allen lokaal kopen.”

Support Your Locals

Datzelfde is Léon Faassen, voorzitter van LLTB van mening. „Ik roep alle Limburger op: steun uw boer en tuinder en koop ook lokaal.” Volgens hem moet de situatie waarin onze boeren en tuinders momenteel verkeren niet worden onderschat. Daarom is LLTB de actie #SupportYourLocalsNL begonnen. Hier vallen meerdere initiatieven onder die de door de coronacrisis getroffen land- en tuinbouw een steun in de rug proberen te geven. Een lijst met boerderijwinkels en andere verkooppunten in de hele provincie is hier te vinden. MKB-Limburg heeft het ‘Ondernemersplatform’ opgericht, waar ondernemers die hulp nodig hebben zich aan kunnen melden. Princen: „Wij brengen ze via die weg in contact met elkaar. Waar de één geen oplossing ziet, ziet de ander die misschien sneller wél. Daarnaast krijgen wij zo een beeld van waar de knelpunten zitten, zodat wij weten waar we ons op kunnen richten. Wanneer ondernemers op de website van MKB-Limburg de impactscan invullen, wordt dat beeld voor ons nog beter.”

Ondanks de maatregelen vanuit de overheid en de inzet van LLTB en MKB-Limburg, is de steun van de burger hard nodig. Faassen kan het daarom niet genoeg benadrukken: „Ga naar de boerderijwinkel om de hoek en koop daar uw groente, uw fruit, uw stukje vlees, uw bos bloemen.” Volgens Princen is lokaal kopen tevens van belang voor de burgers zelf. „Lokaal ondernemerschap zorgt voor een groot gedeelte van de werkgelegenheid in Limburg. Denk daarom eerst na voordat je bij grote ketens inkopen doet. De ondernemers vormen een heel belangrijke groep.”

- Advertentie -
Vorig artikelVersnelde aanpak reconstructie Markt in Gulpen
Volgend artikelPlan van aanpak voor ‘Boerderij van de toekomst’ Trintelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in