De coronacrisis heeft veel gevolgen. Met in acht name van de maatregelen vanuit het Rijk en de richtlijnen vanuit de Veiligheidsregio Zuid-Limburg kunnen de werkzaamheden rondom het Centrumplan Gulpen vooralsnog blijven doorgaan. De werkzaamheden in de Looierstraat lopen dan ook conform planning. Vanwege de huidige omstandigheden kan er eerder gestart worden met fase 2. In de week van 6 april starten de werkzaamheden aan de Markt in Gulpen.

Er is vóór de start van het Centrumplan in overleg met ondernemers en omwonenden goed gekeken naar de fasering van de werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. De oorspronkelijke start van fase 2 van het centrumplan is voorzien in het najaar. In fase 2 worden de Markt, Rosstraat, Dorpsstraat, Kiebeukel en het Kapelaan Pendersplein gereconstrueerd.

Vervroegde start fase 2

Vanwege de maatregelen van het Rijk om verspreiding van het coronavirus in te dammen, zijn eet- en drinkgelegenheden verplicht hun bedrijf gesloten te houden, in ieder geval tot 28 april. Om de ondernemers op de Markt tegenmoet te komen heeft de gemeente samen met de aannemer en de betreffende ondernemers gekeken naar welke terrassen nu reeds gerealiseerd kunnen worden. De Markt is de enige locatie gebleken die in aanmerking komt voor een versnelde uitvoering. Op de overige locaties moet namelijk nog te veel graafwerk uitgevoerd worden door WML en Enexis.

- Advertentie -
Vorig artikelWat kunnen we doen tegen de processierups?
Volgend artikelSamen lokale ondernemers overeind houden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in