Dinsdag 12 september om 19.30 uur vindt een kleine ceremonie plaats bij het Bevrijdingsmonument in de Pley. De situatie in Oekraïne laat ons zien dat stilstaan bij vrijheid zo belangrijk is.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er vrede in Nederland. Al een mensenleven lang leven wij in vrijheid. Als dank voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen, willen wij graag onze waardering en erkenning uitspreken door op dinsdag 12 september een bloemstuk te leggen bij het bevrijdingsmonument in de Pley te Noorbeek

Persoonlijk verhaal

Tijdens de herdenking van vorig jaar werd het idee geopperd om in het vervolg bij de jaarlijkse herdenking op 12 september iemand in de gelegenheid te stellen om iets te vertellen over zijn of haar persoonlijke ervaringen met bezetting en/of bevrijding. Een geweldig idee, dat we dit jaar ten uitvoer gaan brengen. Laat u verrassen.

Tevens markeren wij met deze aanstaande herdenking het begin van de bevrijdingsactiviteiten van 2024, wanneer Noorbeek 80 jaar bevrijd is, met als motto “Crossing Borders”. Na deze ceremonie wordt een toelichting geven op het programma van volgend jaar.

Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom bij deze ceremonie op 12 september a.s. om 19.30 uur, gekoppeld aan de presentatie van de bevrijdingsfestiviteiten in 2024.

- Advertentie -
Vorig artikel
Tebanneter Mert werft fondsen voor projecten in Congo en Kenia
Volgend artikelVier jubilarissen Mandoline- en Gitaarorkest Alpenklank Lemiers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in