Op Goede Vrijdag, 29 maart 2024, staat een bijzondere gebeurtenis gepland op de Schaelsberg, waar de ontluikende natuur het decor vormt voor een spirituele reis. Vanaf de kerk in Oud Valkenburg zullen gelovigen en wandelaars via de Drie Beeldjes de weg vervolgen naar de Kruisweg bij de Kluis.

Op deze eeuwenoude locatie, omringd door de 14 kruiswegstaties en het lege graf, zal vanaf 15.00 uur een gezamenlijke bijeenkomst plaatsvinden. Hier zullen de tonen van het Stabat Mater en het lijdensverhaal van Christus weerklinken, in een sfeer van bezinning en devotie.

De verzameling begint om 13.45 uur in de kerk, waarna de wandeling om 14.15 uur van start gaat. Allen, zowel inwoners als bezoekers van Valkenburg en omstreken, worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze betekenisvolle tocht, met een speciale uitnodiging aan de parochianen van de Federatie Parochies. Zo verkondigen Pastoor Dieteren, Kapelaan Jijo, en de PAC Parochie H. Johannes de Doper.

Het doel van deze pelgrimstocht is niet alleen om verbinding te zoeken met de natuur, de cultuurhistorie en de religieuze symboliek in de omgeving, maar ook om de boodschap van hoop en vrede in het lijden van Jezus Christus te ervaren.

Voor degenen die niet mee kunnen wandelen maar wel de viering willen bijwonen, is er de mogelijkheid om de auto te parkeren bij de parkeerplaats boven bij de Kluis, vanaf Walem. Bij slecht weer wordt de Goede Vrijdagviering gehouden in de Kerk van Oud Valkenburg. Voor en na afloop van de activiteit is er gelegenheid om iets te drinken in B&B Hotel het Gerendal, gelegen tegenover de kerk.

Kom samen op deze spirituele reis, verweven met de prachtige omgeving van de Schaelsberg en de diepe betekenis van Goede Vrijdag.

- Advertentie -
Vorig artikelOp Paasmaandag 1 april 2024: Bloesemwandeling over 4 afstanden in Epen
Volgend artikelProgramma van maart 2024 van de Huiskamer van Partij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in