Orgelkring Wijlre heeft een bekende Duitse organiste kunnen aantrekken, Ute Gremmel-Geuchen uit Kempen. Dit in het kader van het Orgelfestival Limburg 2023. Zij studeerde orgel en klavecimbel aan de conservatoria van Keulen, Stuttgart en Amsterdam. Daarna heeft zij een praktijk opgebouwd als concertorganist en als docent. Afgelopen jaar heeft zij twee nieuwe cd’s uitgebracht. Eén daarvan is gevuld met werken van Jan Albert van Eijken (1823-1868). Deze Nederlander werd precies twee eeuwen geleden geboren en maakte in Duitsland carrière, ook als componist.

De muziek van Van Eijken komt uitstekend tot haar recht op het monumentale Müller-orgel in Wijlre. Gremmel-Geuchen zal daarom twee grote stukken van hem uitvoeren, de tweede Sonate en zijn Toccata en fuga over Bach. Daarnaast staan Bach, Mendelssohn en Gubaidulina op het programma.

Op woensdag 9 augustus om 20.00 uur verzorgt deze Duitse organiste Ute Gremmel-Geuchen een concert in de St. Gertrudiskerk in Wijlre. Er staan vrij grote orgelstukken, de meeste van romantische componisten, op het programma. Het concert duurt een uur. De toegang is gratis, maar een vrije gave voor de bestrijding van de onkosten is welkom. Voor meer informatie zie www.stichting-sol.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelHeuvelland Cinema presenteert  topfilm “A Man called Otto”
Volgend artikelMarly Lemmerlijn-Curfs ontvangt namens Gulpen-Wittem een gemeentelijke onderscheiding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in