Eric Mackus heeft onlangs een bezoek gebracht aan Afrika om persoonlijk te zien hoe de opbrengsten van de jaarlijkse rommelmarkt in Banholt worden ingezet. “Dit was op eigen initiatief, uiteraard,” benadrukt hij. Tijdens zijn bezoek heeft hij met eigen ogen gezien dat de steun vanuit Limburg daadwerkelijk een verschil kan maken.

Dit is een extra motivatie voor de Tebanneter Mert-stichting om de jaarlijkse markt voort te zetten. Op woensdag worden er in het dorp goederen ingezameld, die op zondag tussen 8.30 en 16.00 uur worden verkocht. Eric Mackus is trots om aan te kondigen dat er dit jaar opnieuw zo’n vijfenzeventig kraampjes zullen zijn.

De opbrengst van dit jaar zal worden toegewijd aan projecten in Congo en Kenia. In Congo wordt het geld gebruikt voor de aankoop van medicijnen voor twee ziekenhuizen in Lingomo en Befale. Mackus legt uit: “Zonder medicijnen kunnen de artsen daar weinig doen voor hun patiënten.”

In Kenia heeft een opvanghuis voor straatkinderen dringend behoefte aan een nieuwe keuken, en dit zal worden verwezenlijkt dankzij de opbrengst van de markt.

Bovendien hoopt de stichting genoeg middelen te vergaren om een opvanghuis in Nyeri, ook gelegen in Kenia, te voorzien van nieuwe bedden. Momenteel slapen de kinderen daar vaak met z’n vieren in één bed. “We hopen ook nieuwe matrassen te kunnen verschaffen,” voegt Mackus hoopvol toe.

- Advertentie -
Vorig artikelBewonersnetwerk Gulpen stopt wegens gebrek aan steun
Volgend artikelHerdenking bevrijding Noorbeek in de Pley op dinsdag 12 september

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in